Parisuhde pian lopussa? Nämä merkit paljastavat

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avioerovalmentaja Sara Davison on kiireinen nainen. Hänellä riittää asiakkaita viikon jokaiselle työpäivälle ja tunnille. Ihmiset ovat tottuneet elämään hektisessä kulttuurissa, jossa kaikki asiat saadaan käteen heti ja nyt.

Siksi myös avioeroja haetaan enemmän kuin aiemmin. Parisuhteessa saatetaan paeta ongelmia sen sijaan, että ne korjattaisiin. Davison listasi nyt kymmenen vaaranmerkkiä, joista tietää suhteen ajautuneen lähemmäs eroa. Ensimmäinen selkeä viesti asiasta on se, etteivät kumppanit vietä aikaa keskenään. Osapuolet käyvät viihteellä omineen, eivätkä vietä vapaa-aikaa yhdessä.

Eroa harkitseva kumppani ei kuuntele kullanmuruaan. Hän on etäinen, eikä ole kiinnostunut puolisonsa elämästä tai asioista. Hän viettää ennemmin aikaa puhelimensa kuin perheenjäsentensä kanssa ja salailee älylaitteensa ja sosiaalisen median sisältöä. Pettävä puoliso ei osallistu perhejuhliin tai ystävien tapaamiseen kuin vastentahtoisesti. Fyysinen kontakti puolisoon puuttuu, eikä hän osoita hellyyttä julkisesti.

Kun parisuhteessa tapellaan enemmän kuin ollaan onnellisia, voidaan liittoa pitää lähes varmana eroon. Siinä vaiheessa kun kumppani kohtelee elämänsä tärkeintä ihmistä huonosti, on erilleen muuttaminen välttämätöntä. Yleensä petetty ja jätetty osapuoli aavistaa asioiden olevan vinossa ja tähän intuitioon on syytä luottaa.

Kaiken voi kuitenkin korjata, mutta se vaatii runsaasti työsarkaa. Kumppaneiden tulee pohtia yhteistä tulevaisuutta, syitä yhdessäoloon, parantaa tapojaan ja muuttaa tuhoisia käyttäytymismalleja. Mikäli asiat eivät yrittämisestä huolimatta parane, kannattaa energia suunnata omaan hyvinvointiin ja parempaan elämänlaatuun. Ero voi olla oikeasti parempi vaihtoehto.