Lääkärit paljastivat: Näin potilaat yleisimmin valehtelevat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Terveystarkastukseen mennessään moni haluaa kaunistella lääkärille omia elintapojaan. Ihmiset kertovat syövänsä terveellisesti, juovansa vain pari alkoholijuomaa viikossa yrittäessään saada lääkäriltä hyväksyvää reaktiota. Lääkärille ei kuitenkaan kannattaisi valehdella, koska se on todella turhaa.

Lääkärit kertoivat Daily Mail -lehdelle, mitkä ovat viisi yleisintä valhetta, joiden kertominen potilaiden pitäisi ymmärtää lopettaa.

1. Olen onnellinen työssäni ja parisuhteessani

Ihmisen henkinen hyvinvointi on täysin suhteessa fyysiseen hyvinvointiin. Moni fyysinen oire, uupumus, univaikeudet ja päänsäryt voivat johtua siitä, että henkilön työ on stressaavaa tai parisuhde voi huonosti. Tässä kohtaa ei siis kannata valehdella lääkärille vaan kertoa totuus, että hän voi ammattilaisena saada aidomman kuvan siitä, mikä henkilön terveydentila oikeasti on.

2. Rakastan vanhemmuutta

Saat kertoa lääkärille suoraan jos olet uupunut pienen lapsen kanssa arjen pyörittämiseen. Liian monen vanhemman kokema masennus ja uupumus jäävät huomioimatta, koska he yrittävät kaunistella omaa jaksamistaan.

3. Minäkö ylipainoinen? Syön kuin pikkulintu

Jos sinulla on epäterveelliset ruokailutottumukset tai syöt oikeasti valtavia määriä, kerro se suoraan. Viet lääkärin vain harhapoluille diagnoosin suhteen jos väität olevasi täysin tietämätön siitä mistä äkillinen painonnousu voi johtua.

4. Poltan tupakkaa vain viikonloppuisin enkä juo juuri yhtään alkoholia

Alkoholi ja tupakka vaikuttavat suoraan terveyteesi, joten kerro rehellisesti paljonko käytät alkoholia tai tupakkaa. Tiedon pois jättämisestä on ainoastaan sinulle itsellesi haittaa.

5. Otan lääkkeeni säännöllisesti

Älä valehtele lääkärillesi ottavasi lääkkeitäsi jos et oikeasti ota niitä. Tämä valhe on todella yleinen ja ehkä myös kaikista haitallisin.