Pokemon täytti 20 vuotta – muistatko sinä suosikkihahmon?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nintendo julkaisi vuonna 1996 ensimmäisen Pokemon-pelin Game Boylle. Sittemmin taskuhirviöt ovat vallanneet videopelien lisäksi televisioruudut, leluhyllyt ja valkokankaankin. Tänä vuonna Pokemonit saapuvat myös älypuhelimiin. Viikonloppuna Pokemon täytti 20 vuotta.

Lauantaina Pokemonin 20-vuotisjuhlia järjestettiin ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi New Yorkin Rockefeller Plazalla. Useita satoja faneja jonotti Nintendon järjestämään tapahtumaan tuntikausia, ja monet olivat pukeutuneet pelin rooliasuihin.

Älypuhelinten Pokemon Go käyttää hyväkseen älypuhelimen kameraa, ja pelaajan täytyy etsiä sekä napata taskuhirviöitä koulutettavaksi omasta lähiympäristöstään.

– Haasteenamme oli suunnitella älylaitteille upea peli, jossa Pokemon-sarjan ydinarvot olisivat edustettuina. Pokemon Go on vastaus sille haasteelle, Pokemon Company -yhtiön johtaja Tsunekazu Ishihara kuvaili Polygon-sivuston mukaan.

Pelin julkaisun myötä kauppojen hyllyille ilmestyy myös ranteeseen kiinnitettävä lisälaite Pokemon Go Plus, joka ilmoittaa pelaajalle, kun Pokemon liikkuu lähettyvillä tai pelissä tapahtuu jotain muuta tärkeää.

Splash
Splash
Splash
Splash