Lasten matkatavaroissa ikävä yllätys – koko lentokone evakuoitiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aer Lingus -lentoyhtiön matkustajakoneessa koettiin kauhunsekaisia hetkiä, kun yksi matkustajista näki koneen takaosassa olevassa laukussa epäilyttäviä pötköjä ja sytytyslangan. Vain hetki tekemänsä huomion jälkeen matkustaja näki, että penkkien välissä roihahti pieni kipinä.

Lentokoneen lähtö keskeytettiin ja ihmiset evakuoitiin ulos lentokoneesta. Lennon oli määrä lentää Pariisista Dubliniin päiväsaikaan, mutta lentoa jouduttiin viivästyttämään lentokoneen tutkimisen ajan.

Myöhemmin selvisi, että lennolla olleet koululaiset olivat salakuljettaneet lentokoneeseen ilotulitteita. Matkustajat epäilevät, että joku heistä oli jopa yrittänyt sytyttää yhden raketeista koneen nousun aikana.

Kahden ja puolen tunnin viivästyksen jälkeen kone pääsi matkaan. Ilotulitteiden salakuljettajien henkilöllisyydet eivät ole paljastuneet, eikä tiedossa ole, minkälaisia seurauksia lasten tempauksella oli.