Jalalla koreasti: Tanssiminen pitää sydämen terveenä!

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Sen lisäksi, että tanssimisen on todettu olevan hyväksi sielulle ja mielelle, pitää se myös sydämen terveenä, väittää tuore australialaistutkimus. Tanssimisen on todettu vähentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin jopa 50 prosentilla.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksessa on analysoitu 48.000 australialais- ja englantilaispotilaan tietoja. Tulokset osoittivat, että tanssin harrastaminen lähes puolitti riskin sairastua sydäntauteihin yli 40 vuotiaiden keskuudessa.

Terveysasiantuntijoiden mukaan tulokset eivät ole yllättäviä, sillä tanssiminen on tehokas liikuntamuoto. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että tanssiminen lieventää stressiä ja nostaa ihmisen mielialaa. Ihmisillä on usein tapana heittäytyä tanssin pyörteisiin ja he harrastavat raskasta liikuntaa jopa huomaamattaan.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu American Journal of Preventative Medicine -julkaisussa. Tulokset myös luonnollisesti osoittivat sen, että ihmiset, jotka eivät harrastaneet tanssia olivat vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin helpommin. Heidän riskinsä tanssijoihin verrattuna oli jopa 46 prosenttia suurempi.