Vaginakutoja tekee paluun – uusii taideperformanssinsa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vuonna 2013 maailmaa järkyttänyt taideperformanssi on saamassa uusinnan, kun Casey Jenkins saapuu esiintymään Melbournessa sijaitsevaan Arts House -galleriaan. Taiteilija aikoo esitellä yleisölle uudelleen tempauksen, joka aiheutti kohun muutama vuosi sitten.

Daily Mail -lehden mukaan nainen tuli tunnetuksi yleisölle ”vaginakutojana”. Performanssissaan taiteilija nimittäin kutoi kaulahuivia villalankakerästä, jonka hän oli asetellut vaginaansa. Nainen kutoi Darwin Visual Arts Association -galleriassa huivia kuukautiskiertonsa ajan. Nainen oli galleriassa 28 päivää putkeen.

Kuukautisten aikaan valkoinen villalanka värjätyi punaiseksi ja se näkyi raitoina ja kuvioina huivissa. Yleisö piti taiteilijan tempausta vastenmielisenä ja kauhistuttavana. Casey Jenkins on joutunut sosiaalisessa mediassa valtaisan raivon kohteeksi.

Nainen on julkaissut netissä videoita ilkeistä kommenteista, joita hän on saanut muilta ihmisiltä koskien performanssiaan. Casey haluaa uusimmalla performanssillaan osoittaa, ettei hän ei välitä nettikiusaajista tai ilkeistä kommenteista.