Adelen kuva väärin päin – järkytys katsottaessa oikein päin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt väärin päin käännetty kuva brittiläisen laulajan, Adelen kasvoista. Kuvassa ei näytä olevan muuten mitään erityisen outoa tai silmiinpistävää. Otokseen liitetyssä tekstissä kuva kehotetaan kääntämään toisin päin.

Vasta tässä vaiheessa siitä paljastuu yllättävä ja jopa karmivan näköinen yksityiskohta. Tähden silmät ja huulet ovat nimittäin väärin päin.

Optisessa illuusiossa on kyse englanniksi Thatcher effect -nimellä tunnetusta ilmiöstä. Siinä ihmissilmät eivät havaitse ylösalaisin käännetyn kasvokuvan outoja yksityiskohtia, kun taas oikein päin käännetyssä kuvassa ne osuvat heti silmään.

#Wayment ??? what kind of sorcery is this ??… #Adele

Kuva, jonka The Shade Room (@theshaderoominc) julkaisi