Nolo moka! CNN sekoitti Australian ja Itävallan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen CNN-uutiskanavan katsojat saivat taannoin hieraista silmiään, sillä kanavalla näkyneen tekstin mukaan Australia on rakentamassa aitaa Slovenian rajalle. Australia sijaitsee tunnetusti Tyynellämerellä, yli 14 tuhannen kilometrin päässä Sloveniasta.

Todellisuudessa uutinen koski Itävallan runsaasti kritiikkiä herättänyttä suunnitelmaa estää pakolaisia saapumasta maahan kahden valtion välisen raja-aidan avulla. Tekstissä piti siis lukea ”Austria building fence at Slovenian border”, eli Itävalta rakentaa aitaa Slovenian rajalle. Ilmeisesti kahden eri valtion nimet muistuttivat liikaa toisiaan tekstin kirjoittaneelle taholle.

Ruudunkaappaus uutislähetyksessä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Arvatenkaan monet australialaiset ja itävaltalaiset eivät olleet mielissään siitä, että maat sotketaan toisiinsa samankaltaisten nimien vuoksi.