Tuktukit tehokäyttöön – tuktuk-poolo on riemastuttava joukkuelaji

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sri Lankan Gallessa on jälleen kerran kokoontunut joukko taidokkaita poolon pelaajia suuren Tuk Tuk Polo -turnauksen merkeissä. Kyseisessä turnauksessa pooloa pelataan hevosten sijaan kolmipyöräisillä riksatakseilla.

Lajin suosio on ollut huimassa kasvussa viime vuosina ja yhä useampi Sri Lankassa vierailevista turisteista on uskaltautunut kokeilemaan lajia. Monet lajia pelanneista ovat todenneet, että tuktuk-poolo tempaa mukaansa ja se on hulvattoman hauskaa ajanvietettä.

Tuktuk-poolossa menestyminen vaatii hyvää tiimityöskentelyä. Erityisesti kuskeilta vaaditaan rautaisia hermoja ja nopeaa reagointikykyä. Huvittavalla ja vauhdikkaalla tuktuk-poololla on myös huonoja puolia, sillä se on lopulta melko vaarallinen peli. Peleissä nimittäin pelti rytisee, riksataksit kaatuilevat ja joskus pelaajilla on jopa vaara jäädä taksien alle.