Näin käy kun estät puhelinnumeron iPhonessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan yhteystietoluetteloon eksyy henkilö, jonka haluaa estää ottamasta kontaktia puhelimen välityksellä. Tällöin soittajan voi estää erillisen toiminnon avulla. MacRumors kertoo, mitä estetylle numerolle tapahtuu iPhonessa.

Yleensä toinen henkilö estetään hyvästä syystä. Estetyn numeron omistaja ei kuitenkaan saa koskaan tietää toimenpiteestä, vaan hänen lähettämänsä viestit ja puhelut eivät tule läpi. Viestejä ei toimiteta perille ja puhelut ohjautuvat automaattisesti vastaajaan.

Mikäli estetyn numeron omistaja jättää puhelinvastaajaan viestin, voi sen kuunnella halutessaan omasta kategoriastaan. Vastaajassa on oma postilaatikko estetyille henkilöille. Kaiken kaikkiaan puhelinnumeron estäminen näyttää toimivan samalla periaatteella kuin laitteen sammuttaminen.