Isä halusi viettää aikaa lastensa kanssa – muutti itsensä robotiksi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen perheenisä on suunnitellut ja kehittänyt robotin, jonka avulla hän voi viettää aikaa lastensa kanssa. Australian Brisbanessa asusteleva Matt Walker näkee poikiaan harvoin, sillä he asuvat äitinsä kanssa Kalifornian San Josessa. 

Vaikka isä vierailee lastensa luona aina kuin mahdollista, kokee hän sen olevan silti liian harvoin. Niinpä mies kehitti robotin, jonka avulla hän voi viettää aikaa lastensa kanssa. Walkerin kehittämä RambleBot toimii älypuhelimen avulla. 

Perheenisä voi liikutella robottia samaan aikaan, kun hän juttelee videopuhelun kautta poikiensa kanssa. Brisbane Times -lehden mukaan robotti-isä on ollut mukana muun muassa poikien urheilupeleissä kannustamassa heitä. 

Mattin ex-vaimo on pitänyt miehen tempausta nerokkaana ja hän on ollut ylpeä siitä, että Walker tekee kaikkensa ollakseen läsnä poikien elämässä. Robottina oleminen ei kuitenkaan korvaa isän kanssa vietettyä yhteistä aikaa, mutta se helpottaa ikävää.