Yliopisto salli aseet koulussa – opettajille huolestuttavat ohjeet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Houstonin yliopistossa on järjestetty opettajille ja professoreille suunnattu tiedotustilaisuus, jossa annettin ohjeita tulevaisuuden varalle. Koulu on nimittäin sallinut aseet kampuksella ja sen seurauksena luennoille saapuvat oppilaat saattavat olla aseistettuja.

Sosiaalisessa mediassa on lähenyt leviämään kuva tilaisuudessa näytetystä ohjeistuksesta. Opettajia kehoitetaan jatkossa muun maussa pidättäytymään arkaluonteisista puheenaiheista ja heitä käsketään poistamaan arkaluonteisia aiheita käsittelevät luennot opetussuunnitelmistaan.

Sen lisäksi oppilaita ei saa haastaa kiivaaseen väittelyyn ja opettajien on rajoitettava oppilaiden pääsy luentosaleihin oppituntien ulkopuolella.

Daily Mail -lehden mukaan opettajat ovat olleet huolissaan aseista koulussa. Teksasin osavaltio aikoo laillistaa aseiden kantamisen myös muissa oppilaitoksissa elokuussa. Houstonin yliopisto on ensimmäisten joukossa, jonne oppilaat saavat viedä aseensa.

Yksityisille yliopistoille on tarjottu kuitenkin mahdollisuutta kieltää aseet koulussa ja vaikuttaisi siltä, että jokainen yksityinen yliopisto on hakemassa kieltoa.