Oletko kateellinen? Se voi olla hyvä asia

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kateutta pidetään yleensä huonona asiana ja myötäelämisen taidon puuttumisena. The School of Life kertoo uudella havainnollistavalla videollaan enemmän kateuden tunteesta, joka onkin paljon hyödyllisempi voimavara ihmisille kuin moni voisi kuvitella.

Ihmisille opetetaan nuoresta iästä lähtien, että kateus on huono asia. Tämän vuoksi kateuden aiheuttama tunne kuorrutetaan usein vielä häpeällä ja syyllisyyden tunteella. Kateus on kuitenkin ihmisille yhtä tärkeä tunne kuin pelko, joka alkaa ruokkimaan muita aisteja ja toimintoja.

Kateus auttaa ihmisiä tunnistamaan sen mitä he itse haluavat omalta elämältään. Kateus yrittää saada ihmisen toimimaan haluamansa asian hyväksi, minkä vuoksi kateuden tunne pitäisi käyttää hyödyksi. Kateus antaa ihmisille tärkeää tietoa siitä mitä heidän tulisi tehdä koko loppuelämänsä ajan.

Kateudesta tulisi oppia ja ottaa kaikki hyöty irti. Kun ihminen on kateellinen, hänen olisi hyvä alkaa miettimään miksi hän kadehtii toista. Yleensä kateus kumpuaa siitä, että mieli viestii henkilölle tämän haluavan samanlaista asiaa myös omaan elämäänsä. Vinkkiin kannattaa tällöin tarttua ja alkaa miettimään miten pystyisi itse mahdollisesti saavuttamaan saman ja ottamaan askeleita uusia tavoitteita kohti.