BMW:n konseptiauto on kuin avaruusalus

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Automerkki BMW täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi yhtiö esitteli Munchenissa tuoreinta konseptiautoaan, joka vaikuttaa ulkomuodoltaan ja ominaisuuksiltaan todelliselta tulevaisuuden ajoneuvolta.

Ulkonäöltään enemmän avaruusalusta kuin tavanomaista autoa muistuttavassa Vision Next 100 -konseptiautossa on kaksi erilaista ajotilaa. Ease-tilassa auto hoitaa itse ajamisen kuljettajan puolesta. Boost-tilassa kuljettaja ajaa itse, mutta auton tietokone tarjoaa esimerkiksi ihanteellisia reittejä ja ajonopeuksia aikaisempien ajokokemuksien perusteella.

Auton ohjaamo muuttuu sen mukaan, kumpi ajotila on käytössä. Vision Next 100 on myös päällystetty kolmion muotoisilla ”suomuilla”, jotka varoittavat kuljettajaa vaaroista muuttumalla punaiseksi. Eturenkaita ympäröivä päällisrakenne puolestaan muuttuu niiden liikkeiden mukaan.

BMW:n Vision Next 100 -auto on tarkoitettu vain protoyypiksi, eikä sitä olla tuomassa lainkaan massatuotantoon. Jalopnik-sivuston mukaan on kuitenkin mahdollista, että yhtiön tulevissa malleissa tullaan näkemään futuristisen konseptiajoneuvon ominaisuuksia.