Kännykän lukituksen saa avattua paperinpalalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet monissa malleissaan jo vuosia sitten käyttöönsä sormenjäljet eräänä laitteen lukituksen avausmuotona, ja samaan aikaan hakkerit ja muut asiantuntijat ovat yrittäneet keksiä tapoja avata lukitus ilman laitteen omistajan sormea. Nyt se on onnistunut pelkällä paperinpalalla.

Michigan State Universityn tutkijat ovat selvittäneet, että laitteen omistajan sormenjälki voidaan sen hankkimisen jälkeen yksinkertaisesti tulostaa paperille tietynlaisella musteella, joka antaa laitteelle vaikutelman sormenjäljestä. Laitteen avaaminen onnistuu siis Hollywood-elokuvien tyyliin.

Laitteen avaaminen ei luonnollisestikaan onnistu ilman oikean sormenjäljen hankkimista, mutta nykyisillä laitteilla se ei ole enää kovinkaan vaikea projekti. Sormenjäljen saa nimittäin vaikkapa juomalasista, tietokoneesta tai avaamisen kohteena olevasta älypuhelimesta.