Uusi mustekalalaji on kuin pieni kummitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman valtameriä on tutkittu vasta noin viiden prosentin verran. Tämän vuoksi uusia eläinljajeja löydetään syvyyksistä jatkuvasti, ja merenalainen maailma saattaa edelleen kätkeä uumeniinsa mitä erikoisempia tuntemattomia eliöitä.

Tutkijat ovat löytäneet Havaijin saariston tuntumasta uuden mustekalalajin, joka on herättänyt huomiota sen erikoisen ulkomuodon ansiosta. 4,3 kilometrin syvyydessä elävää mustekalaa on kuvailtu kummituksen näköiseksi sen kalpean ja läpikuultavan olemuksen vuoksi.

Löydöksen tekivät Okeanos Explorer -aluksen tutkijat. Pienellä mustekalalla ei ole lainkaan pigmenttisoluja, sillä National Geographic -lehden mukaan ne ovat hyödyttömiä meren syvyyksissä. Eläimellä on myös erittäin vähän lihaksia, ja sen rakennetta onkin kuvailtu lähes hyytelömäiseksi.