Mainostempaus säikäytti – verilammikoita naisten vessoissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hitman-pelin päähahmo Agent 47 tappaa ihmisiä hiljaa ja huomaamattomasti, minkä jälkeen hän piilottaa kuolleiden ruumiit vessoihin. Tästä inspiroituneena pelin markkinointiryhmä oli ajatellut käyttää pelin ideaa myös uuden pelin markkinointikampanjassa.

Grace-niminen tyttö on julkaissut Twitter-tililleen karmivan kuvan yleisestä naisten vessasta. Uuden Hitman-pelin lanseerauspäivää mainostavat julisteet näyttävät maassa olevilta verilammikoilta, jotka tulevat tyttöjen vessakopeista. Kun kopin oven avaa, verilammikko paljastuu mainokseksi, jossa kerrotaan Hitman pelin julkistuspäivän olevan 11. maaliskuuta.

Grace pitää mainosta karmivana, mitä se toki onkin. Karmivuuden lisäksi mainos saattaa olla myös väärässä vessassa, koska pelin luonteesta voitaisiin päätellä sen olevan suunnattu enemmän miehille kuin naisille. Grace kertoi The Independent -lehden mukaan, että kuvan ottamisen jälkeen mainokset olivat ilmestyneet myös miesten vessaan, mutta niitä ei oltu kuitenkaan poistettu naisten vessoista.