Mustaakin mustempi materiaali – edes laserosoitin ei näy pinnalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Surrey Nanosystems -yrityksen VantaBlack-materiaalista, joka on tiettävästi maailman tumminta kangasta. Se valmistettiin mikroskooppisista nanoputkista, joka absorboivat jopa 99.96% niihin osuvasta valosta.

Nyt Surrey NanoSystems on kehitellyt VantaBlack-materiaalia vieläkin pidemmälle. Tuorein versio absorboi 99.965% siihen osuvasta valosta, eli vielä hieman edeltäjäänsä enemmän.

VantaBlackin mustuutta esitellään tuoreella Youtube-videolla. Se paljastaa, ettei edes korkealaatuisen laserosoittimen piste näy materiaalin pinnalla. VantaBlack on niin mustaa, että edes Surrey NanoSystemsin spektrometrit eivät pysty mittaamaan sitä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat