Hyväntekijä kehitti kodittomille unibussin – yli 8 000 yöpymistä vuodessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yrittäjä John Rowe on tuunannut vanhasta linja-autosta majoituspaikan kodittomille. Hyväntekijän unibussissa on nukkumapaikkoja 22 henkilölle ja kahdeksalle lemmikille. Englannissa kiertueelle lähtevä bussi tarjoaa väliaikaista majoitusta ihmisille, joilla ole kattoa päänsä päällä.

GoFundMe-sivuston tietojen mukaan Rowe kerää joukkorahoituksella varoja projektinsa käynnistämiselle. John toivoo, että jonain päivänä hän voisi hankkia useampia linja-autoja samaa tarkoitusta varten.

Sleepbus-unibussissa kodittomat voivat viettää yönsä puhtaissa lakanoissa ja samalla he voivat ladata puhelimiaan tai muita virtaa tarvitsevia laitteitaan. Yhdysvaltalaiset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat olleet kiinnostuneita Rowen ideasta ja on mahdollista, että Sleepbus-projekti tulee jonain päivänä auttamaan kodittomia kansainvälisellä tasolla.