Unelmaduuni: ”Haetaan kilpikonnan ulkoiluttajaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Craigslist-sivulla jaetussa ilmoituksessa luvataan töitä vastuulliselle eläinten ystävälle, joka voisi ulkoiluttaa Henry-nimistä lemmikkieläintä. Kyseessä ei kuitenkaan ole esimerkiksi koira, kissa tai edes minipossu, vaan 16-vuotias kilpikonna.

Työ ajoittuisi ilmoituksen mukaan lämpimiin arkipäiviin. Työnkuvaan kuuluu yli seitsenkiloisen kilpikonnan kuljettaminen New Yorkin Central Park -puistoon rattaissa. Paikan päällä kilpikonnan annetaan temmeltää vapaana puiston vihreällä nurmikolla.

Ilmoituksessa Henryn varoitetaan olevan yllättävän nopea. Suurin haaste työssä on pitää huoli siitä, ettei kilpikonna syö roskia tai etteivät puistossa olevat lapset yritä ruokkia sitä. Toisin kuin koiran ulkoiluttamisessa, Henryn jätöksiä ei tarvitse siivota pusseihin.

Työnhakijalta ei vaadita erillistä kokemusta kilpikonnista, mutta hänen toivotaan olevan hyvä sekä eläinten että ihmisten kanssa. Ihmiset tulevat nimittäin takuuvarmasti juttelemaan, kun näkevät jonkun ulkoiluttavan kilpikonnaa New Yorkin keskustassa.