Naiset laittavat päivittäin iholleen 515 kemikaalia – 60 prosenttia imeytyy

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset käyttävät paljon hajusteita, meikkejä ja erilaisia kemikaaleja ihoonsa päivittäin, minkä vuoksi olisikin tärkeää, että ne olisivat mahdollisimman hyvälaatuisia ja myrkyttömiä. Raw Is Everything -luonnonkosmetiikkayrityksen perustanut Jessica Assaf kertoo Huffington Post -lehden mukaan, että naisten ihoon kulkeutuu päivittäin satoja synteettisiä kemikaaleja.

Assafin mukaan naiset laittavat ihoonsa hajusteiden, deodoranttien, kosteusvoiteiden ja meikkien muodossa keskimäärin 515 erilaista synteettistä kemikaalia joka päivä. Näistä jopa 60 prosenttia päätyy kehoon ja imeytyy verenkiertoon ihon läpi. Monien kosmetiikasta löytyvien synteettisten kemikaalien pitkäaikaisia vaikutuksia ei olla pystytty vielä testaamaan, minkä vuoksi niiden vaikutusta esimerkiksi syövän syntymiseen ei vielä tiedetä.

Assaf ymmärtää hyvin sen, että naisten on vaikea muuttaa kertaheitolla kauneudenhoitoon liittyviä rutiinejaan luonnollisimmiksi, minkä vuoksi hän kehottaakin aloittamaan luonnonmukaisen ihonhoidon pienistä muutoksista. Assaf neuvoo ensimmäisenä vaihtamaan esimerkiksi meikinpoistotuotteet kookosöljyyn, jolla voi kosteuttaa myös koko vartaloa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat