Keinutemppu uhmasi fysiikan lakeja – tätä ei kannata yrittää itse

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käsillä seisominen on todella haastavaa ja vaatii ihmiseltä hyvää kehonhallintaa ja tasapainoa. Jalat suoraan ylöspäin kohotettuna käsillä seisominen vaatii suorittajaltaan paljon harjoittelemista ja kärsivällisyyttä. Moni tämän lajin haastavuudesta kokemusta kerännyt voikin kauhistella videota, jossa nainen seisoo käsillään trapetsikeinussa.

Videolla nähdään, miten nainen nousee puolelta toiselle heiluvalle trapetsille käsilläseisontaan. Nainen ottaa seisten ensin hieman vauhtia, minkä jälkeen hän alkaa kumartumaan eteenpäin ja laskee kätensä keinussa oleviin puupalikkoihin kiinni.

Nainen ponnistaa kevyesti jaloillaan ja nostaa ne upean hallitusti suoraksi käsilläseisontaan. Trapesikeinu jatkaa heilumistaan, mutta naisen tasapaino ei horju lainkaan. Tätä temppua on taidettu harjoitella jonkin verran sillä keinun alapuolella ei ole edes minkäänlaista patjaa suojana vaan se tilalla on pelkkä matto.