Onko kananmuna tuore? Yksinkertainen niksi paljastaa

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kananmunat säilyvät yleensä hyvin parasta ennen -päivämäärän jälkeen jääkaapissa. Vaikka kananmunien säilyvyysajaksi ilmoitetaan 28 päivää, ovat munat syötäviä usein vielä pidemmän ajan päästä. Kananmunan tuoreutta voi testata veden avulla.

Kananmuna kelpaa syötäväksi, mikäli se ei nouse vesikulhossa pintaan. Toisin sanoen kananmunan testaamiseksi tulee täyttää astia vedellä ja pudottaa muna sen jälkeen varoen kulhon pohjalle. Mikäli muna jää pohjalle sivuttain, on se todella tuore.

Mikäli vesikulhon pohjalle asetettu kananmuna kääntyy pystyyn, mutta ei nouse pintaan, soveltuu se syötäväksi. Kananmuna on tällöin joitakin viikkoja aiemmin munittu. Pinnalle nousevia munia ei kannata syödä. Vinkkikuvan julkaisi myscienceacademy.org -Facebook-sivu.