Lääkäri testasi: ”LSD auttaa Facebook-riippuvuuteen”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hallusinogeenejä ja erityisesti psykedeelejä tutkinut lääkäri James Fadiman on testannut teoriaansa, jonka mukaan LSD auttaa internetriippuvuuteen. Tutkija havaitsi, että aamuisin otettu LSD-annos vähensi hänen tarvettaan käyttää nettiä ja sosiaalista mediaa.

Vox-sivuston mukaan Fadiman koki olevansa oiva koehenkilö tutkimuksiinsa, sillä hänelle oli kehittynyt vakava Facebook-riippuvuus. Lääkehoidon myötä James Fadimanin riippuvuus ja siihen liittyvä ahdistus ja levottomuus paranivat.

Tutkija kokee tehneensä läpimurron riippuvuutensa parantamisessa perehdyttyään lääkeaineen mikroannosteluun. Lääkäri on todennut, että 10-15 mikrogrammaa LSD:tä auttaa riippuvuuteen ja vieroitusoireisiin ilman huumausaineen vaikutuksia toiminta- tai ajattelukykyyn. Miehen mukaan suuremmat annokset ovat vain huumetrippejä varten eikä siitä ole hyötyä potilaalle. Lääkäri haluaa laajentaa tutkimuksiaan tulevaisuudessa.