91-vuotias väitteli itsensä tohtoriksi – teki väitöskirjaa 30 vuotta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Periksiantamaton ranskalaisnainen on suorittanut tohtorin tutkintonsa 91 vuoden iässä. Maantieteeseen ja geografiaan erikoistunut Colette Bourlier on tehnyt väitöskirjaansa jopa 30 vuotta.

Franche-Comten yliopiston mukaan Bourlier on Ranskan historian vanhin tohtoriksi väitellyt kandidaatti. Telegraph -lehden mukaan Colette kiinnostui tohtorin tutkinnosta vuonna 1983, vaikka hän olikin jo päässyt eläkkeelle.

Tohtorin tutkinnon suorittaminen kestää Ranskassa yleensä noin kolme vuotta, mutta Bourlierin tapauksessa tutkinnossa vierähti useampi vuosikymmen.

Yliopiston professori Serge Ormaux on ollut ylpeä Coletten saavutuksesta. Hänen mukaansa on jo aikakin, että Bourlieria voi kutsua tohtoriksi. Bourlierin tapaus on osoittanut, ettei koskaan ole liian myöhäistä saavuttaa tavoitteitaan ja unelmiaan.