Googlen itseohjaava auto kolarissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teknologiajätti Google on luvannut tuoda itseohjaavat autot ensimmäisenä yleisen liikenteen pariin. Tänä vuonna autoa testattiin aidoissa olosuhteissa Kaliforniassa, mutta ensiajo päättyi kolariin. Googlen itseohjaava auto törmäsi vieressä ajaneeseen linja-autoon.

Googlen itseohjaavaa autoa testattiin ystävänpäivänä Kalifornian Mountain Viewissä. Valitettavasti valkoinen erikoissensoreilla varustettu Lexus jouduttiin toimittamaan korjaamolle testin päätteeksi, sillä se törmäsi paikallisliikenteen bussiin. Videon julkaisi Associated Press.

Google on suuntaamassa itseohjaavia autoja muun muassa paketti- ja taksipalveluiden markkinoille. Jakeluautosta löytyisi pakettien säilyttämiseen suunniteltuja lokeroita, jotka tilauksen vastaanottaja voisi avata saamallaan pin-koodilla. Taksipalvelun ideana olisi puolestaan syrjäyttää suuressa suosiossa oleva Uber.