Goodyear esitteli tulevaisuuden autonrenkaat – hämmentävä muoto!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat autovalmistajat ja teknologia-alan yritykset kehittelevät kilpaa itseohjaavia autoja. Nyt Goodyear on puolestaan esitellyt tulevaisuuden autoihin suunniteltuja renkaita. Goodyearin Eagle-360 -renkaat ovat pallon muotoiset.

Ne on suunniteltu erityisesti itseohjaavia autoja varten. Itseohjaavien kulkuneuvojen täytyy liikkua ketterästi kapeissa paikoissa, ja pallon muotoiset pyörät toisivat ajoneuvoille ketteryyttä mitä perinteiset renkaat eivät mahdollista.

Vielä futuristisemman renkaista tekee tapa, jolla ne olisivat kiinni autossa. Goodyearin mukaan renkaat ”roikkuisivat” autossa magneettikehän avulla. Tämä johtaisi huomattavasti pehmeämpään ajokokemukseen.

Eagle-360 -renkaat on myös varustettu sensoreilla, jotka tunnistavat maaston ja sääolosuhteiden vaihtelua. Tieto lähetetään auton tietokoneen kautta pilvipalveluun, mistä se puolestaan välittyy muille autoille.