Näin pääset eroon koukuttavasta exästä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä huomaa erotessaan, että vaikka haluaisivat päästä elämässään eteenpäin, ovat he tavallaan jääneet koukkuun toiseen ihmiseen. Nyt Untouchable Things -teoksen kirjoittaja Tara Guha vinkkaa, millä keinoilla addiktoivasta exästä pääsee parhaiten eroon myös henkisellä tasolla.

Sosiaalinen media on myrkkyä mielelle etenkin silloin, jos keskittyy palvelussa lähinnä entisen kumppanin tekemisten seuraamiseen. Ensimmäinen askel on poistaa tämä henkilö yhteisöpalvelun piiristä. Sen jälkeen kannattaa ottaa ihmiseen niin paljon etäisyyttä kun voi. Helpoin tapa lienee lomalle lähteminen.

Sen jälkeen kannattaa koota kaikki hänestä muistuttavat esineet yhteen kasaan ja heittää ne pois. Valokuvien polttaminen saattaa olla hyvinkin terapeuttista. Kannattaa myös koota särkyneen sydämen soittolista, joka saa itkemään, huutamaan ja raivostumaan. Tunteet on helppo purkaa musiikkiin.

Eron jälkeen on hyvä pitää itsensä kiireisenä. Tällöin voi tehdä paljon ylitöitä tai harrastaa pitkästä aikaa asioita, joita oikeasti rakastaa. Kun huomaa olevansa edelleen liian kiintynyt entiseen kumppaniin, on hyvä tarkastella tunteita. Onko kiintynyt vain tunteisiin vai oikeasti kyseiseen henkilöön?

Kuten jo alussa mainittiin, tulee sosiaalisen median yhteydet poistaa oikeasti, eikä hänen stalkkaaminen helpota asioiden yli pääsemisessä. Jokaisen vastaeronneen kannattaa sen sijaan suunnata energiaa itsensä hemmottelemiseen esimerkiksi shoppailemalla uusia vaatteita, käymällä museoissa tai ravintoloissa. Luovat puuhastelut saavat yleensä mielen tasaisemmaksi, ja toinen ihminen saattaa unohtua vaikkapa sukkaa kutoessa tai novellia kirjoittaessa.

Tärkeintä kuitenkin on jatkaa elämää eteenpäin ilman menneisyyden haamuilla ja heidän tekemisillään mässäilyä. Myös eronneilla ihmisillä on oikeus tutustua uusiin ihmisiin ja kokea mielihyvän tunteita. Asiassa voi lähteä liikkeelle esimerkiksi treffisovellusten tai satunnaisten flirttailujen avulla.