Korpit tunnistavat ihmisiä ulkonäön perusteella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korpit ovat maailman kiehtovimpia lintuja. Ne ovat yksiavioisia ja verrattoman älykkäitä. Nyt tutkijat ovat osoittaneet, että korpit oppivat tunnistamaan ihmisiä kasvonpiirteiden perusteella.

Tiedemiehet ovat tienneet jo pitkään, että korpeilla on erinomainen muisti ja ne osaavat viestiä lajitovereidensa kanssa. Washingtonin yliopiston tutkijat ovat nyt osoittaneet, että korpit oppivat myös tunnistamaan ihmisiä niiden ulkonäön perusteella. Lisäksi he oppivat varoittamaan hyvistä ja huonoista ihmisistä.

Tiedemiehet olivat kokeen aikana kantaneet kuollutta korppia puistossa naamari päässä. Korpit huomasivat käsillä olleen täytetyn linnun, ja alkoivat kommunikoimaan muiden korppien kanssa kovaäänisesti. Tutkijoiden mukaan korpit välittivät kuollutta korppia kantaneesta ihmisestä tietoa lajitovereilleen, Associated Press uutisoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat