Optinen harha leviää verkossa – montako tyttöä kuvassa on?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime vuonna ihmiset kiistelivät niin sanotusta mekkogatesta, jossa vaatekappale nähtiin joko valkoisena ja mustana tai vaaleansinisenä ja kultaisena. Nyt mielipiteitä jakaa se, kuinka monta tyttöä verkossa jaetussa kuvassa esiintyy.

Sveitsiläinen valokuvaaja Tiziana Vergari jakoi Instagram-tilillään kuvan jossa nuoria tyttöjä nähdään istumassa rivissä. Nopeasti katsottuna tyttöjä näyttää olevan tusinan verran, mutta tarkemmin katsottuna voi huomata, että peilit aiheuttavat optisen harhan.

Se, kuinka monta tyttöä kuvassa näkyy, on jakanut runsaasti mielipiteitä. Jotkut uskovat heitä olevan kaksi, jotkut taas kolme. Osa kuvaa kommentoineista uskoo, että kuvassa esiintyvät kahdet kaksoset.

Lopulta Vergari itse kommentoi asiaa. Hänen mukaansa kuvassa on vain kaksi tyttöä. Lähimpänä kameraa istuvan tytön vieressä on kuvan ulkopuolelle jäävä peili, joka luo optisen harhan.

Same but different | My entry #whpidentity for @instagram [thank you #instagram for this featuring ❤️]

Kuva, jonka tiziana vergari iPhoneography (@tizzia) julkaisi