Hiljaisuudessa syöminen ja rouskuttelu laihduttavat

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten mukaan ihminen syö enemmän silloin kun hän ei keskity syömiseen. Tämän vuoksi tutkijat ovatkin suositelleet sitä, että ihmiset sulkisivat television ja laittaisivat musiikin pois syömisen ajaksi. Nyt uusi tutkimus on selvittänyt, että oman syömisen kuuntelemisella on suuri vaikutus määrään, jonka ihminen syö.

Birgham Young University -yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, että syömisen äänillä on suuri vaikutus siihen paljonko henkilö syö. Tutkimuksen mukaan syömisestä aiheutuvat rouskutukset ja muut äänet saavat ihmisen syömään vähemmän.

Mitä enemmän ihminen keskittyy syömisestä aiheutuviin ääniin sitä vähemmän hän syö. Tämän vuoksi tutkijat kehottavatkin Science Daily -sivuston mukaan ihmisiä syömään hiljaisuudessa, koska sillä on tutkitusti suuri vaikutus annoskokoon.

Tutkija Ryan Elder on kommentoinut, että syömisestä ja ruoan koostumuksesta aiheutuvat äänet ovat yksi unohdettu osa koko ruokailuun liittyvää kokemusta ja makuaistia. Kun ihmiset keskittyvät kuuntelemaan syömisestä tulevia ääniä, he syövät vähemmän. Tutkijat huomasivat myös sen, että ihmiset söivät vähemmän kun ruoan pureskelemisesta aiheutuneet äänet olivat kovempia.