Suomalainen hittiartisti: ”Jouduin maksamaan itse kulta- ja platinalevyni!”

StaraTV Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Stara kertoi äskettäin kuinka huippusuosittu suomalainen ysäribändi Waldo’s People sai torstai-iltana kulta- ja platinalevyt Lose Control -kappaleensa menestyksestä. Vuonna 2009 julkaistu kappale on ysäribuumin myötä taas kovassa nosteessa. Jalometallien kanssa kävi silti erikoisesti.

Stara oli paikalla, kun kulta- ja platinalevyt jaettiin. Haastattelussa Waldo paljasti yllättäen, että tieto jalometallien myynnistä ei tullut perinteiseen tapaan levy-yhtiöltä, vaan artisti itse huomasi sen myyntimääriä tarkastellessaan.

Vielä erikoisemmaksi tilanne muuttui, kun levy-yhtiö ilmoitti artistin joutuvan maksamaan itse omat kulta- ja platinalevynsä. Niinpä Waldo joutui hoitamaan itse näyttävien plakaattien tilaamisen ja hoitamisen Parasta ennen -keikalleen, jossa YleX-kanavan Matti Airaksinen jakoi levyt yhtyeelle. Vanha Kummeli-lausahdus ”Artisti maksaa!” kävi siis tällä kertaa poikkeuksellisen tarkasti toteen.