Viisi ilon vinkkiä parisuhteeseen – onnellisuutta hymyilemällä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Elämässä kannattaa nauttia eniten yksinkertaisista asioista ja arkisista onnistumisista. Ei kannata tuudittautua vääristymään, jonka mukaan vain näyttävä ja kallis antaisi kultaisen avaimen onneen. Kaikki alkaa pienistä ja ilmaisista teoista.

Ihmiset saattavat elää elämäänsä ”sitku” tai ”mutku” -asenteella. He haikailevat jatkuvasti uusien asioiden perään. He kertovat, että olisivat onnellisia, jos heillä olisi asiat jotenkin toisin. Pielessä olevat asiat kannattaa muuttaa, muuten turha murehtiminen on typerää.

Parisuhteessa on helppo nauttia ja elää hetkessä. Onnellisuutta syntyy helposti hymyilemällä. Hymy tarttuu usein myös kumppaniin ja määrittelee kotona vallitsevan ilmapiirin. Iloiselta näyttävä ihminen on viehättävä ja haluttava. Positiivinen asenne tarttuu helposti myös ympäröivään elämään.

Nauraminen rikkoo jännitteitä ja vapauttaa mielihyvää. Pariskuntien kannattaa myös harrastaa seksiä mahdollisimman paljon, sillä mikään muu ei tuo yhtä paljon onnellisuushormoneja parisuhteeseen kuin vällyjen välissä vietetty aika. Neljäs vinkki liittyy kumppanusten yhteisiin muistoihin. Heidän kannattaa viettää paljon aikaa keskenään ja luoda omia hauskoja tapahtumia elämään.

Tärkeintä on kuitenkin elää hetkessä. Viides vinkki kehoittaakin pariskuntia olemaan spontaaneja ja irrottautumaan rutiineista. Tähän riittää yhteinen aamukävely tai bussiretki naapurikaupunkiin. Usein on helpompaa tuntea ja kokea onnellisuutta kuin määritellä ja analysoida sen olemassaoloa.