184-vuotias kilpikonna ensimmäistä kertaa pesulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Atlantin valtamerellä sijaitsevalla Saint Helenan saarella elävä Jonathan-kilpikonna on tiettävästi maailman vanhim maalla elävä eläin. Kilpikonnalla on ikää kunnioitettavat 184 vuotta.

Pitkästä iästään huolimatta Jonathan ei ole ikinä käynyt kunnon pesulla. Voi siis vain kuvitella, kuinka paljon likaa sen kuorelle on kerääntynyt. Onneksi eläinlääkäri Joe Hollins päätti korjata asian ja tarjota kilpikonnalle pesun.

The Telegraph -lehden mukaan Hollins pesi Jonathanin pesusienellä, pehmeällä harjalla ja kirurgien käyttämällä saippualla. Pesulle ei ollut erityistä terveydellistä tarvetta, vaan Jonathan päätettiin puhdistaa kunniavieraan vuoksi. Iso-Britannian kuninkaalisen perheen jäsen tulee nimittäin vierailemaan Saint Helenan saarella toukokuussa uuden lentokentän avajaisjuhlissa.