Kännykkä paljastaa paidan sisällön

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Curiscope-nimisen yrityksen toimitusjohtaja Ed Barton on sitä mieltä, että opiskelusta ei ole tehty lapsille tarpeeksi mielekästä. Lapsille opetetaan biologiaa ja ihmisen anatomiaa kirjan avulla, mikä ei Bartonin mukaan ole tarpeeksi stimuloivaa.

Barton on kehitellyt uuden tavan opettaa lapsille ihmisen anatomiaa lyhythihaisen paidan ja älypuhelimen avulla. Barton on kehitellyt Virtueli-Tee -nimisen paidan, mikä mahdollistaa lapsen näkemisen paidan pukeneen henkilön vatsan sisälle.

Virtuali-Tee -paidan pukijan kaveri näkee hänen vatsalaukkunsa ja elinten sisälle, ja pääsee tutkimaan niitä 360-asteisella kuvalla. Lapsi pääsee liikuttelemaan kuvaa puhelimen näytöllä haluamiinsa kohtiin ja kokemus on niin paljon mielekkäämpi, että opitut asiat tulevat jäämään lapsen mieleen Bartonin mukaan paljon paremmin.

Paita ei oikeasti paljasta henkilön omia sisuskaluja, mutta saa tilanteen kuitenkin näyttämään siltä. Barton hakee tällä hetkellä rahoitusta paidan ja sovelluksen tuottamiseen Kickstarter-sivustolla, jonka kautta hän on kerännyt jo yli 35.000 puntaa tuotteen valmistamiseen.