Odottamaton perhe – koira imettää viittä gepardin pentua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan eläintarhat joutuvat turvautumaan tuikitavallisten lemmikkieläinten apuun, kun he hankkivat emonsa menettäneille poikasille keinoemoja. Nyt Cincinnatin eläintarhassa apua on saanut viisi gepardinpoikasta.

Associated Press on julkaissut hellyttävän videon viidestä pienestä kissapetopoikasesta. Suloiset gepardit olivat syntyneet sektiolla. Ne ovat joutuneet turvautumaan kotikoiran apuun, joka imettää elämänsä alkutaipaleella olevia pentuja kuin omiaan.

Gepardit ovat sosiaalisia kissapetoja ja niitä on kesytetty aikojen saatossa lemmikkieläimiksi. On tavallista, että gepardeja kasvatetaan eläintarhoissa koirien parissa, sillä siten ne oppivat toimimaan ihmisten kanssa. Gepardit on luokiteltu uhanalaisiksi eläimiksi, ja niitä on Aasiassa enää 60 yksilöä ja Afrikassa 12.000.