Näin saat pyyhkeet pysymään parempina pidempään

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laadukkaat ja ultrapehmeät pyyhkeet ovat joka aamun pelastavia enkeleitä, kun niiden avulla kuivataan iho suihkun jälkeen. Pyyhkeitä tulee hoitaa ja huoltaa, jotta ne säilyvät parempilaatuisena pidempään. Pyyhe pitäisi pestä joka kolmannen käytön jälkeen.

Kun pyyhkeen pesee joka kolmannen käytön jäkeen varmistaa, että kuivaa aina puhtaan vartalon puhtaaseen tekstiiliin. Varsinainen konepesu kannattaa suorittaa kylmässä vedessä ja pienellä pesuainemäärällä värien säilyttämiseksi.

Parachute Home -yrityksen perustaja Ariel Kaye vinkkaa, että pyyhkeiden pesemisessä ei saa käyttää huuhteluaineita, koska ne tuhoavat materiaalin ja tekee tekstiilin kuiduista heikkolaatuisempia ajan kuluessa.

Pyyhe kannattaa pöyhiä ennen kuivausrumpuun panemista. Kuivausrummussa on hyvä käyttää matalaa lämpötilaa. Pyyhkeet otetaan rummusta pois heti niiden kuivuttua. Tämä auttaa pinnan pehmeänä pysymisessä.

Pyyhkeet kannattaa ripustaa käytön jälkeen tangon päälle sen sijaan, että ne jäävät kuivumaan naulakkoon myttyyn. Pyyhkeisiin ei myöskään kannata pyyhkiä ihonhoitotuotteita, jotka saattavat olla vahingollisia kuiduille. Pyyhevarasto on hyvä uusia parin vuoden välein.