Lakiesitys: Kännykän käyttö halutaan kieltää kävellessä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Jerseyn osavaltiossa kaavaillaan lakiesitystä, joka kieltäisi jalankulkijoilta kännykän käytön julkisilla teillä liikkuessa. Lakiesityksen taustalla on paikallinen päättäjä Pamela Lampitt. Laki kieltäisi matkapuhelinten ja älylaitteiden käytön osavaltion julkisilla kaduilla ja teillä kävellessä.

Associated Press -uutistoimiston mukaan lain rikkojia rangaistaisiin maksimissaan 50 dollarin sakoilla ja 15 vuorokauden vankeusrangaistuksella. Seuraamukset vastaisivat punaisia päin kävelemisestä langettavia rangaistuksia.

Pamela Lampittin mukaan älylaitteita käyttävät jalankulkijat ovat yhtä paljon vaaraksi itselleen ja muille kuin puhelimia ajon aikana käyttävät autoilijat. Vielä ei ole tiedossa, koska lakiehdotusta aiotaan käsitellä, ja koska se mahdollisesti astuisi voimaan. Yksikään muu osavaltio Yhdysvalloissa ei ole toistaiseksi valmistellut vastaavia lakiehdotuksia.