Jeesus putosi ristiltä – pääsiäisnäytelmä pieleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pitkäperjantaita vietettiin äskettäin ympäri maailmaa Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja kuolinpäivän muistoksi. Guatemalassa surujuhlaan kuului pääsiäisnäytelmän esittäminen ja katsominen. Valitettavasti näytelmän pääosan esittäjälle kävi köpelösti.

Näytelmää esitettiin aukiolla, jonne oli kertynyt runsaasti ihmisiä pääsiäisen viettoon. Juhla huipentui esitykseen, jossa Jeesus-roolissa oleva mies kiipesi ristille tikapuita pitkin. Yhtäkkiä risti kallistui, ja mies lensi kaaressa ristiltä katsojien joukkoon.

Näyttelijä selvisi ilmalennosta ilmeisesti säikähdyksellä. Pitkäperjantaita vietetään ensi vuonna vasta huhtikuun puolessa välissä. Kevään ensimmäinen täysikuu määrittelee pääsiäisen ajankohdan ja samalla myös sen, koska pitkäperjantaita vietetään.