Koira lentokoneen ohjaksissa – maailman suloisin pilotti?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Oxford Scientific Films -tuotantoyhtiön tuottamasta realityohjelmasta, jossa koirankouluttajista, lääkäreistä ja tutkijoista koostuva joukko aikoi kouluttaa koirista lentäjiä. Nyt Sky 1 -kanava on julkaissut pienen videopätkän, jossa yksi koirafinalisteista ohjaa lentokonetta.

Videolla nähdään pelastettu Shadow-niminen koira, joka oli Huffington Post -sivuston mukaan vain 22 tunnin päässä lopetuksesta ennen kuin se pelastettiin. Nyt Shadowsta on kuoriutunut kaikkein suloisin perämies auttaessaan kapteenia ohjaamaan ja lentämään konetta Dogs Might Fly -ohjelmassa.

Lentokoneen taka-osassa istuu koiraa kouluttanut nainen, joka antaa koiralle kapteenin ohjeiden mukaan käskyjä siitä mitä Shadown tulee tehdä seuraavaksi. Shadow istuu koneessa keskittyneesti ja ohjaa konetta suloisesti koiran tassuille soveltuvan ohjauspaneelin avulla.