Tätä et ole tiennyt ostoskärryistä – uskomaton törmäyskestävyys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harva tulee ehkä ajatelleeksi tarkemmin, mistä ostoskärryt koostuvat ja kuinka arvokkaita ne ovat. Ostoskärryt ovat kuitenkin hieman yllättäen melkoisia insinöörityön taidonnäytteitä.

Youtuben Science Channel -kanavan tuore video paneutuu ostoskärryjen hämmästyttävään maailmaan. Kärryt on valmistettu teflonpäällysteisestä teräksestä, samasta materiaalista kuin vuoristoradan renkaat. Ostoskärryt suunnitellaan kestämään lähes 50 kilometrin tuntivauhdin törmäyksiä.

Kevyestä painostaan huolimatta ostoskärryt kestävät jopa 160 kilon painoa. Lähes sadan euron hinnan ansiosta monet kärryt ovat nykyään varustettu myös niiden varastamista vaikeuttavalla järjestelmällä. Hälytysjärjestelmä estää pyöriä toimimasta, mikäli ostoskärryt työnnetään liian kauas kaupasta.