Suomalaisvideo hämmästyttää maailmalla – UAV-kopterissa moottorisaha

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on nähty videoita UAV-laitteista, joita on varustettu käsiaseilla ja jopa liekinheittimillä. Nyt joukko suomalaisia viljelijöitä on puolestaan päättänyt varustaa kauko-ohjattavan kopterin moottorisahalla.

Youtuben Noodletrail-kanavan tuoreella videolla esitellään Killerdrone-nimen saanutta keksintöä. Kopterissa on mitä ilmeisesti melkoiset nostovoimat, sillä moottorisahan piteleminen ilmassa ei tunnu tuottavan sille suuria vaikeuksia.

Moottorisahakopterin voimia esitellään kohtauksissa, joissa se sahaa lumiukkoja, jääpuikkoja, puita ja ilmapalloja kappaleiksi. Suomalaismiesten hämmästyttävä keksintö on arvatenkin ehtinyt herättämään suurta huomiota verkossa, ja videosta on uutistoitu muun muassa kansaivälisillä Complex sekä Gizmodo -sivustoilla.