9-vuotias tyttö ryhtyi selvittämään murhaa – sai kritiikkivyöryn aikuisilta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdeksänvuotias Hilde Lysiak on tiennyt todella varhain mitä hän haluaa tehdä ammatikseen. Tyttö perusti The Guardian -sivuston mukaan jo seitsemänvuotiaana oman Orange Street News -nimisen uutissivuston, jonne tyttö toimittaa itse juttuja.

Tyttö ratkoo ja uutisoi alueella tapahuvista rikoksista, politiikasta ja muista alueen kuumimmista puheenaiheista. Lysiak sai paljon kritiikkiä osakseen Pennsylvaniassa kun hän alkoi selvittämään ja ratkomaan alueella tapahtunutta murhaa.

Tyttö oli ensimmäisenä paikalla tekemässä juttua ja sai asukkaat ja lukijat raivostumaan. Tyttö sai osakseen paljon negatiivista palautetta, johon hän on nyt vastannut hyvin asiallisesti kuten kunnon journalistin kuuluukin.

Tytölle lähetetyissä viesteissä Lysiakia arvosteltiin, nimiteltiin ja vähäteltiin todella asiattoman keilenkäytön kanssa. Lysiak vastaa kritiikkiin kuitenkin pää pystyssä ja kertoo, että vihaiset ihmiset eivät pysty estämään häntä kirjoittamasta mielenkiintoisia juttuja silloin kun muut eivät tee asialle mitään.