Nainen luuli miehensä pettävän – sitten lääkäri teki ikävän löydön

Viihdeuutiset · Annika Kela

Unettomuudesta, levottomuudesta ja vainoharhaisuudesta kärsinyt nainen on hakeutunut sairaalaan miehensä kehoituksesta Istanbulissa, Turkissa. Mies oli pyytänyt vaimoaan menemään lääkäriin, sillä hän oli huolestunut naisen pakkomielteisestä tarpeesta löytää todisteita siitä, että mies oli pettänyt häntä.

Sairaalassa paljastui, että 43-vuotiaan naispotilaan aivoissa oli suuri kysta. Aivojen oikealle puolelle muodostunut kysta vaikutti merkittävästi aivotoimintaan ja sen vuoksi nainen oli ollut ajoittain jopa psykoottinen. Naisen perhe oli huomannut muutoksen hänen käyttäytymisessään ja he olivat huolestuneet.

Potilas on ollut 20 vuotta naimisissa ja pariskunnalla on tytär. Perheenäidin oireista, aivotoiminnan häiriöistä ja hoitomenetelmistä on kirjoitettu raportti, joka on julkaistu Journal BMJ Case Reports -sivustolla. Vaarallisen leikkauksen sijaan nainen on valinnut hoitokeinokseen lääkkeet. Naiselle on määrätty skitsofreniapotilaiden psykoosioireiden parantamisessa käytettävää olantsapiinia. Potilaan mukaan hoito on auttanut ja oireet ovat väistyneet.