Opiskelija-asuntolan piha kuin kaatopaikka – jätevuori kasvaa yhä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nanchangin yliopiston opiskelijat ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa kuvia asuntolansa pihasta Kiinassa. Asukkaiden roskaaminen oli riistäytynyt käsistä ja pihalle oli muodostunut valtava jätevuori.

Jiangxi News -sivuston mukaan opiskelijat syyttävät roskavuoresta yliopistoa, joka on laiminlyönyt asuntoloiden jätehuollon. Opiskelijoiden mukaan piha on karmeassa kunnossa ja oppilailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin heittää roskansa kasvavan jätevuoren sekaan.

Oppilaiden mukaan asuminen asuntolassa on alkanut käydä sietämättömäksi jätteistä leijailevan lemun vuoksi. Opiskelijat toivovat, että yliopisto järjestää asuntoloihin asiallisen jätekeräyksen, joka tyhjennetään säännöllisesti.

Osa oppilaista on huomannut, että asuntoloiden roskienkeräsypisteitä on remontoitu ja niiden ollessa poissa käytöstä jätettä on kerääntynyt pihalle. Joka tapauksessa tilanne on edennyt huolestuttavaan pisteeseen.