Pankkien Uber avattiin – toimipisteet vain kännykässä!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköiset tietoverkot ovat mullistaneet maailmaa jo parinkymmenen vuoden ajan, mutta vasta aivan viime vuosina ne ovat tosissaan haastaneet vanhat rakenteet viemällä palvelut matkapuhelimiin. Nyt vuorossa on pankkiala.

Uber on ottanut perinteisestä taksibisneksestä vahvan niskalenkin monissa maissa, ja nyt uusi kännykkäpankki on ryhtynyt Britanniassa haastamaan perinteiset pankit. Atom-pankki toimii toistaiseksi ilman konttoreita ainoastaan älypuhelimen sovelluksena, mutta silti se on lanseeraamassa lähitulevaisuudessa myös oman pankkikortin ja jopa asuntolainat.

– Atom pyrkii tarjoamaan kuluttajille aidon vaihtoehdon perinteisille pankeille, jotka nyt dominoivat pankkimarkkinoita, Atomin toimitusjohtaja Mark Mullen kommentoi The Sun -lehdelle.

Viime vuonna Barclays-pankin johtaja Anthony Jenkins totesi, että pankkialalla tullaan näkemään niin sanottu uberisaatio, ja hän vaikuttaa olleen oikeassa. Toistaiseksi Atom-pankki on saatavilla vain iPhonelle.