Professori: ”Älykäs kumppani ehkäisee dementiaa”

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Muistisairauksia tutkineet erikoislääkärit ovat havainneet, että naimisissa oleminen älykkään kumppanin kanssa ehkäisee dementiaa. Tutkimuksen tulokset on saatu vertailemalla identtisiä kaksosia keskenään.

Älykkäämmän puolison naineilla kaksosilla esiintyi vähemmän muistisairauksia kuin heidän identtisillä sisaruksillaan. Sen lisäksi älykkään kumppanin naineilla muistisairailla potilailla tauti eteni huomattavasti hitaammin kuin muilla, Daily Mail kertoi.

Aberdeeniin lääketieteellisen yliopiston neurologian ja geriatrian professori Lawrence Whalley on puoltanut tutkimuksen tuloksia Dementia: How Can We Protect Ourselves? -keskusteluillassa. Mies kertoi, että hänen mielestään paras keino ehkäistä dementiaa on mennä naimisiin älykkään naisen kanssa.

Lääkärin mukaan mikään ei ole tehokkaampi keino ehkäistä muistisairauksia kuin se, että ympäröi itsensä älykkäillä ihmisillä, jotka stimuloivat omaa älykkyyttä. Surreyn yliopiston professori Margaret Rayman on samaa mieltä Whalleyn kanssa. Sen lisäksi hän painottaa terveellisen ruokavalion tärkeyttä ja erityisesti B12-vitamiinnin saannin tärkeyttä muistisairauksien ehkäisemisessä.