Turistin karmiva tuliainen – suonikohju paljastui madoksi!

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Nigeriassa lomaillut mies on hakeutunut lääkäriin jalkaan muodostuneen suonikohjun vuoksi Pekingissä, Kiinassa. 42-vuotias potilas valitteli kipua, kirvelyä ja jatkuvaa kutinaa jalassaan. Miehen kauhuksi kyseessä ei ollutkaan suonikohju vaan jotain ihan muuta.

New England Journal of Medicine -sivuston mukaan jalassa näkyvä punainen kohouma oli koukkumato. Potilaan mukaan kohouma oli ollut aluksi huomattavasti pienempi. Se oli ensin levinnyt muutamia millejä päivässä, kunnes yhtäkkiä sen kasvuvauhti kiihtyi sentteihin päivässä.

Lääkäreiden mukaan potilaalla oli onnea, että hän oli hakeutunut ajoissa lääkäriin. Koukkumato olisi saattanut aiheuttaa hengenvaarallisia oireita kulkeutuessaan esimerkiksi keuhkoihin. Potilaan tila hoidettiin lääkkeillä ja mies tulee toipumaan karmivasta kokemuksestaan.