Tokion poliisi ajaa tuliterillä Nissan 370Z -sarjalaisilla

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun Suomessa poliisit ajavat esimerkiksi Ford Mondeoilla sekä Volkswagen Passateilla ja Transportereilla, on ruotsalaisilla käytössään Volvot ja Yhdysvaltojen moottoripyöräpoliiseilla Harley Davidsonit. Entäpä tokiolaisilla viranomaisilla? He ajavat Nissanin sporttimalleilla.

Japanin Nissanin Twitter-sivusto on julkaissut kuvia tokiolaisen poliisin uudesta kulkuneuvokavalkadista. Kuvissa on kolme Nissan 370Z NISMO -autoa, jotka tunnetaan Japanissa nimellä Nissan Fairlady Z. Näillä urheiluautoilla jää kiinni vikkelämpikin rosvo.

Mustavalkoiset poliisiautot ovat tyylikkäitä, nopeita ja virtaviivaisia. Nissan kirjoittaa Twitterissä, että sporttisten poliisiautojen avulla voidaan valvoa paremmin liikenneturvallisuutta. Ensimmäinen 370Z-sarjan Nissan esiteltiin vuonna 2008 Greater LA Auto Show -tapahtumassa.