Tuomari määräsi avioparin eroamaan – vasten molempien tahtoa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saudiarabialaisvaimo Maha Al Tamimi on kokenut elämänsä järkytyksen saatuaan tietää, että oikeus oli määrännyt hänelle ja hänen miehelleen avioeron ilman, että kumpikaan oli ilmaissut halustaan erota.

Avioeron määrämisen takana olivat Mahan sedät, jotka eivät olleet hyväksyneet veljentyttärensä avioliittoa. Sedät häpesivät avioliittoa, sillä Maha ei ollut saanut isältään suostumusta avioliiton solmimiseksi.

Emirates247 -sivuston mukaan Maha oli mennyt naimisiin nuoren sotilaan kanssa ilman isän siunausta ja hän oli alkanut odottaa parin yhteistä lasta. Kahdeksannella kuulla raskaana oleva Maha on menettämässä aviomiehensä tuomarin tekemän määräyksen vuoksi.

Pariskunta on anonut määräyksen kumoamista. Maha on puolustanut avioliittoaan sillä, että hän oli saanut suostumuksen vanhimmalta isoveljeltään. Mahan isä oli mennyt uusiin naimisiin eikä hän asunut enää samalla paikkakunnalla perheensä kanssa.

Isä ei ole vastustanut avioliittoa, mutta hänen suostumuksensa puuttuminen on ollut ilmeisesti syy sille, että tuomari on määrännyt avioeron parille ilman, että he ovat itse hakeneet avioeroa.